Wat is Airsoft

Airsoft is een simulatie sport met verschillende takken. De basis van alle varianten is het hanteren van een Replica dat biologisch afbreekbare pellets afschiet, of beter bekend als BB's. Let hierbij op dat je altijd BB's gebruikt die op het veld legaal te gebruiken zijn. Vraag de organisator of jou merk goed is of koop eventueel ter plekke extra.


De Varianten

Skirmish (Skirm)

Het meest populaire binnen airsoft en telt ook verreweg de meeste spelers. Dit zijn gevechten tussen 2 of meer teams op over het algemeen grotere velden. De invulling is zeer gevarieerd en is erg veld afhankelijk.


Speedsoft/SpeedQB

Snelle Replicas, veel BB's, erg kleine velden en vaak in toernooi stijl opgezet. Hou je van bling en heel erg snel spelen? Dan is dit een leuke variant. Helaas niet super populair bij de gemiddelde Airsofter.


IAPS

Een niche binnen airsoft. Maar de teams die dit doen zijn vaak erg fanatiek. Leg een parkoers af en doe dit zo snel mogelijk en schiet zo goed mogelijk voor maximaal punten. Internationale toernooien zijn een ding.

CQB/CQC (Close quarters battle/Combat)

De basis is het zelfde als een skirm. Vaak op kleine velden met kleinere teams waardoor het spel tempo duidelijk hoger ligt en veel dichter op elkaar. Iets wat een adrenaline junkie heel mooi vind (Speedsoft)


Milsim (Military Simulation)
Het nabootsen van het echte werk. Uren of zelfs dagen bivakkeren in bossen, Patrouille lopen. Scenario's naspelen. Het vechten is hier niet de kern, Meer het hele totaal plaatje. Voertuigen, tanks, alles wat ze maar kunnen verzinnen.


Kaartschieten

Stationaire variant van IAPS. Wij doen dit enkel wanneer we onze replica's willen afstellen.De Airsoft regels

Ga naar www.nabv.nl voor de huidige regels. Velden kunnen hun eigen (strengere) regels hanteren. Check dit altijd voordat je naar een veld gaat. Check de regels ook als jij je eigen event gaat draaien. Voor CQB/CQB Te Emmen is het volgende van toepassing:

 

Maximaal 1,2 joule gemeten met .30 BB's. Elke avond dient je replica opnieuw getest te worden ook al heb je er niets mee gedaan. In CQC spelen wij ALTIJD Single shot.

 

Pang afstanden,  Melee kills,  Je hits nemen zijn conform NABV regels en vrijwel alle andere velden. Deze worden elke avond herhaalt. Vragen? Stel ze gerust van te voren in onze app.


Teamplay, Fairplay, Funplay

Neem altijd je hits zelfs als je twijfelt, Heb plezier in het spel en als het even uitkomt doe dit samen met je team!

Heb je interesse in Airsoft? Neem contact op en speel een avondje met ons mee. Niet geschoten is altijd mis. Of heb je vragen? Stel ze gerust je hoeft hiervoor echt geen lid te zijn. Wij proberen iedereen te helpen binnen deze mooie sport.